Antivirus för att skydda din dator

Om du är intresserad av att köpa saker på nätet ska du se till att du har brandväggen och ett antivirus aktiverat. Trygghet är a och o om du ska handla mycket på olika webbutiker. Det kan vara lätt att ta tryggheten på nätet för givet, därför bör du alltid minimera riskerna.

Oftast medföljer det någon form av antivirusprogram till din dator. Problemet med några av dessa är att snabbheten i datorn kan saktas ner. För att råda bot på det kan du antingen köpa en dator med bättre processor, på så sätt kan du ha antiviruset i bakgrunden utan att datorn arbetar långsamt. Ett annat alternativ är att du laddar ner ett gratis antivirus program.

Några gratisprogram som många använder sig av är ”AVG Antivirus”, ”Malwarebytes Anti-Malware” och ”Comodo Antivirus”. En viktig sak som du ska tänka på är att försöka undvika att använda toolbars, vilka utgör potentiella hot mot din dator idag. En annan sak som gör att din dator inte blir lika sårbar är att installera en plug-in vid namn ”AdBlock”, det gör att du slipper oönskade pop-ups, som potentiellt kan medföra virus till din dator.