E-plånböcker och deras fördelar

Ett smart sätt att spara pengar på är att använda sig av en E-plånbok. Vanligtvis använder sig många av Visa eller Mastercard när de köper något på nätet. När du vill använda en E-plånbok så registrerar du dig först på valfri sida.

Efter ett tag kan du överföra pengar, från exempelvis ditt VISA-kort till E-plånboken. Du kan också få ett specifikt kort hemskickat för din E-plånbok. Avgifter via E-plånböckerna kan ofta vara mindre än köp med dina ursprungskort. Om du väljer att spela poker eller casino frekvent på nätet, är E-plånboken väldigt smidig och sparsam. En annan stor fördel är att insättning och uttag går väldigt snabbt. Några av de vanligaste E-plånböckerna idag är:

  • Google Wallet
  • Paypal
  • Skrill
  • Neteller

Faran med E-handel

Att handla på nätet är en stor frihet. Det är dock lätt att glömma av säkerheten med vid varje internetköp. Många nätföretag försöker minska riskerna för nätbedrägeri genom att granska ärendena noggrant. Ett vanligt förekommande bedrägeri är stulna kortnummer. Det är vanligt att den ursprungliga kortägarna har tappat sina kort på olika platser och därefter har bedragarna utnyttjat situationen.

Oseriösa webbsidor finns ute på nätet och du bör vara varsam med var du köper dina varor; hur leveransen sköts samt att du fakturerar rätt. Många som handlar på nätet har möjligheten att få sina varor fakturerade. För nätbutiken är det inte lika lönsamt eftersom de inte får betalt direkt och de blir också beroende av att personen betalar för varan.

Se till att du inte anger ditt personnummer om du inte behöver, online eller utanför internet. Det finns bedragare och ligor som potentiellt kan utnyttja din bristande diskretion. De flesta internetbutiker håller vad de lovar och idag är det ytterst få sidor som inte uppfyller kraven.