Hobbyprylar – stort på nätet

Gamla anrika hobbyföretag som till exempel Hobbex, har numera flyttat stora delar av deras försäljning från det äldre katalogformatet, ut på internet. Det har varit en naturlig förändring som skett till följd av dagens teknik och de sätt som folk idag väljer att handla på. Men detta har även lett till en del uppstickare branchen, något som i och för sig i slutändan blivit gynnsamt för konsumenten i fråga. 

Idag finner vi mängder av företag på internet där vi kan handla hobbyartiklar. Det är helt enkelt bra produkter, till relativt låga priser som lätt lockar till impulsköp och där många aktörer vill ha en del av kakan.

Modelltåg

Två stora aktörer på denna marknad är Hobbex (som vi var inne på tidigare) och Teknikmagasinet, två företag som båda har en verksamheter som sträcker sig längre än att bara finnas på internet, med fysiska butiker här och var runt om i Sverige.

De har båda respektive storsäljare inom sina vardera sortiment. Hos Teknikmagasinet dominerar artiklar som, datormöss, musmattor och hörlurar, medan radiostyrda bilar, plan och helikoptrar, luftgevär och softairguns, går bäst hem hos Hobbex kunder.

Vissa storsäljare har man gemensamt som till exempel pokermarker och kortlekar, något som de senaste årens pokerboom står bakom. Vill man dock ta sig ett parti utan att äga ett pokerset själv, går det minst lika bra på nätet.

Pokermarker och kortlek

Att konkurrensen idag är större än någonsin gynnar såklart konsumenterna. Priserna på det mesta hobbyartiklar är idag nerpressade och faktiskt ganska prisvärda, även om man kan argumentera för att mycket av det som säljs i sortimenten är skräp.

För den lekfulle entusiasten finns med andra ord ingen anledning att sura. Blir du less på ditt förra inköp, är det bara att ta tjuren vid hornen och återigen ge sig ut på nätet, för att bara genom några klick bli ännu en sak rikare.