Köpa en säng online

bed_282711416

Alla har inte tillgång till stort utbud av sängföretag i sin stad. Och med tanke på att man ska sova i sin säng i åtminstone 10-20 år, ska man aldrig köpa första bästa bara för att man behöver en säng. 

Att sova rätt är viktigt för att vakna utvilad och bra. Det handlar inte bara om sängen: man ska också tänka på att ligga rätt och ha rätt omgivning. Att alla ska sova åtta timmar är en myt: en del klarar sig lika bra på fem timmar medan andra kanske behöver nio-tio timmar för att känna sig utvilade. Man får prova sig fram.

Man kan fundera på hur man sover på helgen när man inte har några måsten: sover man ungefär samma mängd som på veckorna har man nog hittat sin rytm. Men om man sover flera timmar extra, får man nog inte den mängd sömn man behöver under jobbdagarna.

Något som styr ens sängköp är rummet som den ska stå i. Har man ett litet rum kan man köpa en hopfällbar säng så man kan utnyttja utrymmet till annat än bara sovrum. Företaget PMI har flera varianter av sängskåp där man inte har offrat komfort för plats.

Har man mycket plats, kan man så klart köpa en större säng. Är man två kan det vara bra att köpa varsin madrass istället för en stor. Ena kanske vill eller borde ha en fastare madrass medan ens partner vill sova mjukare. Köper man varsin kan båda få en passande madrass utan att behöva sova själv om nätterna.

Undersök också vilka garantier och returpolicys som sajten har. Ett bra företag tror på sina produkter och är medveten om vilken investering det är att köpa en ny säng. Flera stora företag erbjuder 30 eller 90 dagars öppet köp: man får provsova i sängen i upp till tre månader och passar den inte kan man returnera sängen.