Manliga hud- och hårvårdsprodukter på nätet

4228017-close-up-of-a-beard

De flesta som sett reklam kring hud- och hårvårdsprodukter, oavsett om det varit i butiker, på tv eller på nätet, har nog blivit medvetna om att en överväldigande majoritet av dessa riktar sig till kvinnor. Detta är inte så värst underligt då kvinnor trots allt är betydligt större konsumenter av dessa produkter. Men fler och fler män söker sig till sådana produkter idag.

Det finns nog ett antal personer som inte tänkt så värst mycket på detta och istället bara valt att köpa vanliga produkter för huden och håret. När det gäller håret, åtminstone det på huvudet, är detta sällan ett problem, men när det kommer till huden finns det faktiskt tydliga fördelar med att välja produkter som är riktade till män. Detta beror på att män och kvinnors hud faktiskt är något olika.

Till att börja med så har män större porer i ansiktet, detta betyder att mer smuts och orenheter kan fasta i dem, och det är även en anledning till att män lättare får acne. Sedan har män oljigare hud än kvinnor, vilket beror i stort på hormonet testosteron, vilket också är en bidragande faktor till acne. Slutligen har män i regel tjockare hud än kvinnor och därför ett bättre skydd mot till exempel solen.

Den stora skillnaden mellan hårvårdsprodukter för män och kvinnor är att det finns en hel del produkter för ansiktshåret. Anledningen till varför man inte borde använda vanliga hårvårdsprodukter till skägg och mustasch är för att det inte är samma typ av hår som växter på huvudet. När man istället använder sådant som är speciellt riktade till håret i ansiktet kommer man snart att märka skillnaden.