Shoppa kattprylar på nätet

kattunge_105543551

Katter har visat sig år efter år vara det mest populära husdjuret i Sverige. I en undersökning från 2014 uppskattades de finnas i omkring 745 000 hushåll landet över. Många gånger i hem utan barn. Så det är ju knappast förvånande att folk även gillar att shoppa till de små liven.

Kattleksaker är ju ofta något man hittar i butikerna. Allt från små leksaksråttor till stora avancerade aktiveringsleksaker. Och medan man kanske inte kan återskapa de riktigt avancerade och komplicerade sakerna, finns det faktiskt en hel del leksaker man kan göra själv med enkla saker man kanske redan har i hemmet.

Transport är ytterligare ett område där en hel del shopping till katten görs. Och även om de vanliga transportburarna är det första många tänker på i denna kategori, är de inte det enda som dyker upp i butikerna när man shoppar runt. Ett exempel är en cykelkorg för katter så att katten kan få bekvämt följa med på en cykeltur om den så känner för det. Dessa kommer naturligtvis med en burliknande del som sätts ovanpå så katten inte för för sig att hoppa av när en bil kommer eller något liknande.

En tredje område som det ofta shoppas inom är pälsvård. Till stor del är ju detta något katter är ganska duktiga på att sköta på egen hand, men efter dessa tips från Agria kan man ju även se hur man som ägare även kan göra sitt för att kattens päls ska vara så fin som möjligt. Borstningen är ju en del som många kattägare brukar, och bör, hjälpa till med. Även om det bara är för att ta bort allt löshår som annars fastnar på möbler överallt. Borstning hjälper katten att undvika hårbollar och ger en även chansen att hitta parasiter som fästingar.