Shoppa till våra högtider

halloween-party-with-a-child-showing-candy
Årstiderna skiftar och vi firar olika högtider på olika sätt, olika generationer är lika med förändringar. För varje ny generation så kommer det nya traditioner och det som firades på ett speciellt sätt för 30 år sedan ser inte likadant ut i dag. 

christmasDen mest traditionella högtiden är nog Jul, där sitter traditionerna kanske hårdare än vid andra högtider. Inför jul så handlas det mycket presenter och mat. Julhandeln sätter ständigt nya rekord så även 2015, mycket beroende på alla dessa julklappar vi köper. Maten däremot handlas nog lika mycket inför andra högtider som påsk och midsommar. Alla har vi våra sätt att fira högtider och alla har vi våra traditioner, någon måste ha lutfisk på sitt julbord och en del vill äta före den trditionella Kalle Anka på TV’n medans andra vill äta efter.

halloweenEn högtid som verkligen har förändrats är Alla Helgons helgen, den har verkligen blivit en barnens helg med allt vad Halloween innebär. Det finns garanterat lika mycket åsikter om den traditionsförändringen som det finns människor och många gånger så kanske vi bara får acceptera förändringarna och låta traditionerna ha sin gång. Det kanske inte läggs ner så mycket pengar på mat och presenter under den helgen, men däremot blir utklädnad och partyprylar mer och mer populära. Både bland vuxna och barn.

Tradition eller inte så gillar vi att år efter år fira våra högtider, och shoppa till dessa kommer vi att fortsätta att göra. Hur det kommer att se ut om 30 år från och med nu är svårt att förutse, en sak är säkert det kommer inte att se ut som det gör nu. Det kan vara spännande med förändringar och är du i åldern att du kommer att hänga med en Halloween om 30 år skulle det vara skoj att få läsa om den då.