Starta din egna webbshop

Händer det ibland att du söker efter något du måste köpa men av någon anledning inte hittar det på någon butik alls? Kanske är det ditt kall att själv starta en e-handel.

varukorg i skärmAtt starta en webbshop behöver inte vara svårt, men det finns fortfarande många saker man bör tänka på. Det första jobbet är att lista ut hur du skall köpa produkterna du vill sälja samt om det finns tillräckligt många som är intresserade av att köpa dem.

Val av plattform

Att välja vilken teknisk plattform man skall använda kan verka skrämmande. Bland alla tusentals alternativ så skall man hitta ett enda som man skall använda och dessutom veta att man trivs med ett bra tag framöver.

För att minska beslutsångesten lite kan man för det första besluta om att ta in extern hjälp. Att försöka att göra allt själv kan både bli svårt och kostsamt om man inte besitter all kompetens som behövs. Företag som Sitedirect erbjuder flera olika lösningar vilket ger dig friheten att välja utan behöva sitta på all den tekniska kompetensen.

Att få lämna över det tekniska ansvaret ger även fler fördelar i form av att du kan fokusera på det just du är bra på och på så sätt effektivisera arbetet inom företaget.

Marknadsföring

Om inte någon vet att din butik finns så kommer du inte heller att sälja någonting. Exakt vilken form av marknadsföring som är effektivast för just dig beror till stor del på vilken produkt det är och vilka du försöka sälja till. Om din webbshop riktar sig till lokala köpare kan en annons i lokaltidningen vara passande, något som inte är lika effektivt om du riktar in dig till en mindre grupp människor spridda över hela landet. Några former av marknadsföring via internet som är väldigt populära är SEO där man försöker förbättra sina resultat i sökmotorer och PPC där man betalar för att få besökare till sidan.